CVLG Acupunctuur, Tuina-Massage, Homeopathie
  HomeBehandelwijzenPersTarievenContact
   
 
 

Behandelwijzen

 PNI (Psycho-neuro-immunologie) Orthomoleculaire therapie

Orthos = juist ( Grieks): Met orthomoleculaire therapie worden vitamines, aminozuren, mineralen, probiotica, etc in medicinale hoeveelheden  ( dus niet uitgaande van de ADH) gegeven teneinde het lichaam biochemisch in optimale toestand te brengen, dus te herstellen. Dit vraagt een grondige kennis van de chemische fysiologie en anatomie van het lichaam. het spitst zich veelal toe op de voeding: naarmate deze beter is, zijn er minder suppleties. Hippocrates: “Laat voeding uw medicijn zijn.'

PNI is kennis over de interactie psychologie-neurologie en immunologie. Deze systemen “praten” met elkaar.


Acupunctuur

Chi, de levenskracht, is de verbindende schakel tussen lichaam en geest. Zij is de vitale energie, 'driving force', die alle levens processen mogelijk maakt. Wanneer deze energie onbelemmerd stroomt is men gezond.

Door allerlei factoren (uit- en inwendig, levenswijze, voeding) kunnen echter blokkades optreden. Acupunctuur stimuleert punten die op de meridianen liggen met uiterst dunne steriele wegwerp naaldjes: eventuele blokkades in de chi-stroom worden zo opgeheven.

Het haalt de stress uit het lichaam, men komt energetisch weer in balans, en door het doorstromen van de energie wordt het lichaam ontgift. Een brede en diepgaande werking. het heeft dus ook een preventieve werking.

Allerlei klachten kunnen behandeld worden: stress gerelateerde klachten, infertiliteit- en slaapstoornissen, eczeem, hoofdpijn, rugklachten, en verslaving (afvallen, anti-rook.)


Tuina-Massage

Tuina stimuleert acupunctuur punten en meridianen mbv diverse massage technieken zoals druk, vibratie, kloppen etc.

Tuina is vooral bij kinderen zeer effectief en eenvoudig uit te voeren; ouders kunnen bovendien aktief betrokken worden bij de behandeling van hun kind.

Sivas

Een geïntegreerde visie van Westerse, Chinese en Indiase geneeskunde en filosofie vormt de basis voor 'Sivas' (= Subtiele Interventies Vasculair Autonoom Signaal).

Met behulp van deze nieuwe methode (gebaseerd op de Franse ooracupunctuur) kan er een energetische diagnose gesteld worden b.v. of er sprake is van een voedingsintolerantie, toxische belasting, hormonale stoornis, autoimmuniteit.

Voorbeeld: De therapie bestaat bij een voedingsintolerantie uit een dieetaanpassing en ontgifting homeopathisch evt. acupunctuur en /of orthomoleculair


Fytotherapie

Bovenstaande therapie kan ondersteund worden met Chinese en Westerse kruiden die kunnen dienen ter aanvulling van de energie, de geest kunnen kalmeren, blokkades opheffen, bloeddruk verlagen, weerstand verhogen, ontgiften etc.


Bach-remedie

De bloemessences van Bach (gegeven als tinctuur) bevorderen de balans tussen lichaam en geest.Deze vorm van energetische geneeskunde is in ca. 1930 ontwikkeld door dr. Bach (Engelse KNO arts). Ook bij kinderen heeft deze therapie opmerkelijk snel resultaat.(C) 2011 Alice van Rooijen-Robinson - Alle rechten voorbehouden
 
 
  (C) 2017 Alice van Rooijen-Robinson - Site by ASHWINDIGITAL
Alle rechten voorbehouden.